Receptenlijst Afdrukbare versie

Lichtgerookte tonijn met vijgencompote en amandelen    

Geschikt als
Hapje

Bereiding

  • 1 stuk gerookte tonijn van 350 g
  • 6 Turkse vijgen
  • boter, suiker en 1 kaneelstok
  • 1 el amandelen
  • siroop van rodewijnazijn en suiker
  • eetbare bloemen

Snij mooie reepjes uit de tonijn en snij de rest in blokjes.

Bak de gepelde vijgen in boter met suiker en de gespleten kaneelstok. Stoof de vruchten droog.

Laat de compote afkoelen en meng met de blokjes tonijn en de amandelen. 4. Bekleed 8 ringvormen met de reepjes tonijn en vul met de vijgenbereiding. Versier met eetbare bloemen.

Bespuit de bordspiegel met siroop van rodewijnazijn en suiker.

Zet de tonijn in het midden en verwijder de vorm.

 

Ingrediënten

Er zijn geen ingrediënten toegevoegd aan dit recept.