Receptenlijst Afdrukbare versie

Sint-jacobsvruchten met witloof

Geschikt als
Hapje

Bereiding

  • 2 stronkjes witloof
  • 6 grote Sint-jakobsvruchten zonder koraal (diepvries)
  • sap en zeste van 1 sinaasappel
  • 75 gr in blokjes gesneden koude boter
  • 4 cl kippenbouillon
  • 25 gr boter
  • Vers gemalen peper en zeezout
  • olijfolie
  • 1 theelepel fijngesnipperde bieslook
  1. Snij het witloof fijn en stoof in boter. Voeg er de helft van de sinaaszeste aan toe en kruid met peper en zout.

  2. Kook het sinaasappelsap in een kleine pan tot de helft in. Voeg de bouillon toe en klop er beetje bij beetje de koude boter door tot de saus iets dikker wordt. Breng op smaak met peper en zout en hou warm.

  3. Verwarm de grillpan en strijk de sint-jakobsvruchten in met olijfolie, peper en zout. Gril ze 2 minuten aan elke zijde.

  4. Steek een prikker in elke sint-jakobsvrucht en plaats ze in glaasjes. Verdeel er het witloof en de sinaasboter over en werk af met bieslook.

Ingrediënten

Er zijn geen ingrediënten toegevoegd aan dit recept.