Receptenlijst Afdrukbare versie

Zalmballetjes  Vitello tonnato  

Geschikt als
Hapje

Bereiding

Zalmballetjes :

Kook de geschilde aardappelen gaar in gezouten water. Snij de zalm in stukjes.

Pureer de aardappelen met en vork, vermeng de puree met de zalmstukjes, de bloem, de eierdooier en de dille.

Kruid naar smaak bij met peper en zout.

Maak een twaalftal balletjes. Bak ze in een hete frituur (180° C) goudbruin.

Vitello tonnato :

Kruid het vlees met peper en zout en bak het goudbruin in 1 eetlepel olijfolie en 1 eetlepel boter. 

Voeg de kappertjes en de ansjovis toe en blus met de witte wijn. 

Laat op een zacht vuur, onder gesloten deksel 15 min verder garen. Draai het vlees regelmatig. 

Het vlees moet nog rosé zijn vanbinnen.

Haal het vlees uit de pan en laat de saus tot een derde inkoken. Giet de saus over het kalfsvlees.

Mix de mayonaise met de tonijn en het vocht uit het blikje.

Bestrijk de crostini’s met wat tonijnsaus. Snij dunne plakjes van het kalfsvlees en beleg er de crostini’s mee. Werk af met de rest van de tonijnsaus en een appelkappertje.

 

 

 

Ingrediënten

Er zijn geen ingrediënten toegevoegd aan dit recept.