Receptenlijst Afdrukbare versie

Oesters met wittewijnsaus en arganolies

Geschikt als
Hapje

Bereiding

  • 4 oesters
  • 1 tomaat
  • 1 kl gehakte peterselie
  • 1 el citroensap
  • 1 el arganolie
  • 100 ml. rode wijn
  • 50 ml. visfond
  • tabasco naar eigen smaak
  • 50 gr. boter
Oorspronkelijk met rode wijn, doch niet onze smaak.
Quinoa gekookt in wat kippenbouillon bijgevoegd en op smaak gebracht met arganolie ( nootachtig van smaak).
Oesters rauw gegeven ipv gepocheerd, anders smaak kwijt.
Witte wijn ipv rode wijn gebruikt met citroensap voor sausje o.m. gekruid met gember en citroengras
Voor de rodewijnsaus : voeg de rode wijn en de visfond samen en laat tot een kwart inkoken. Afwerken met enkele druppels tabasco, en de in stukjes gesneden boter eraan toevoegen. Kruiden met peper en zout.

Pel de tomaat, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Maak de oesters los en hak ze grof.

Bak de oesters kort in de arganolie, voeg de tomatenblokjes toe en laat even sudderen.
Kruiden met peper en zout, waarna U de gehakte peterselie en het citroensap toevoegt.

Meng alle ingrediënten en dien lauw op in vb. een chinese lepel.

Ingrediënten

Er zijn geen ingrediënten toegevoegd aan dit recept.