Receptenlijst Afdrukbare versie

Maguro no uramaki - Pikante tonijnrolletjes  

Geschikt als
Hapje

Bereiding

  • 500g bereide sushirijst
  • 100 g tonijn
  • vellen nori zeewier
  • Witte sesam
  • Wasabi
  • Voor de pikante saus:
  • 4 el sojasaus
  • 1 tl chilipasta

Maak de rijst voor de sushi. Maak dan de pikante saus klaar. Meng de sojasaus en de chili­pasta tot de saus pikant genoeg en halfvloeibaar is. Snijd de tonijn in fijne plakjes en giet er de pikante saus over,

Om de rolletjes te maken, leg je een vel nori zeewier op een bamboematje. Verdeel er de rijst over, druk aan met je han­den en strooi er een paar witte sesamzaadjes over. Bedek de rijst met plasticfolie en draai het geheel dan om op het matje, zodat het zeewier bovenaan ligt. Verdeel de tonijn met pikante saus dwars over het zeewier en rol het geheel dan op met de rijst aan de buitenkant. Snijd het rolletje eerst middendoor en snijd elke helft dan in vieren. Dien op met sojasaus en wasabi

 

Ingrediënten

Er zijn geen ingrediënten toegevoegd aan dit recept.