Receptenlijst Afdrukbare versie

Goudatapas

Geschikt als
Hapje

Bereiding

  • 150 g romige jonge Noord-Hollandse Gouda, in 10 stukken gesneden
  • 2 sneetjes gedroogde Italiaanse of Spaanse ham, in stukjes
  • 100 g Japanse broodkruim (panko) of gewoon broodkruim
  • 1 ei, losgeklopt met een scheut water
  • Bloem
  • 10 lange cocktailprikkers
  • Olie om in te frituren
  • 200 g belegen Noord-Hollandse Gouda  geraspt
  • 2 uien, in plakjes gesneden
  • 1 dl room
  • 8 eieren
  • 2 eetl olijfolie
  • 1 eetl verse tijmblaadjes
  • Zwarte peper en zeezout

Kroketjes
Rol de kaasblokjes op in de stukjes ham en bevestig met een cocktailprikker. Paneer de kaasstokjes in bloem, ei en brood­kruim.
Frituur ze krokant op 180 °C en laat ze uitlekken. Serveer.

Kaas frittata
Verwarm de olie in een bakpan op een laag vuur. Fruit hier in de uien 10 tot 15 minuten tot ze karamelliseren en goudbruin worden. Meng de eieren, kaas en room. Smaak af met peper en zout. Giet het kaasmengsel over de uien en bak de frittata 5 tot 6 minuten. Zet de frittata onder een voorverwarmde grill ge­durende durende 1 minuut.

Ingrediënten

Er zijn geen ingrediënten toegevoegd aan dit recept.