Receptenlijst Afdrukbare versie

Mosselen in tempura en advocadosaus    

Geschikt als
Hapje

Bereiding

  • 16 Mosselen
  • 1 avocado
  • 1 afgestreken keukenlepel griessuiker
  • 1 klontje boter
  • Peper en zout
  • tempuradeeg

Schil de avocado en snij hem in partjes. Bestrooi met een beetje suiker. Dek af met plasticfolie en laat 1 uur rusten op een koele, donkere plek. Plet daarna de avocado met een vork en bak hem enkele minuten in wat boter. Breng op smaak met peper en zout.

Haal intussen de mosselen uit de schelp en doop ze in het tempuradeeg (dat kan worden gekoeld met enkele ijsblokjes). Bak ze onmiddellijk in een pan met 1,5 cm arachideolie.

Schik 2 mosseltjes op een eetlepel en versier met een bloemblaadje (Oost-Indische kers bijvoorbeeld).

 

Ingrediënten

Er zijn geen ingrediënten toegevoegd aan dit recept.