Receptenlijst Afdrukbare versie

Zeeuwse broccoliroom    

Geschikt als
Hapje

Bereiding

  • 12 platte oesters (4 0000)
  • bloem
  • 1 fijngehakte ui
  • 2 grote broccolistammen
  • 2 grote aardappelen, geschild en in stukken
  • 1 grote prei, gewassen en in stukken
  • 1 l visfumet
  • 0,5 l kippenbouillon
  • twee keer 100 g boter
  • zwaarte peper en zeefout
  • 400 g zeekraal
  • 2 dl opgeklopte slagroom
  • verse kervel

Ontschelp de oesters en vang het vocht op.

Droog de oesters tussen een propere doek. Verwijder een paar mooie broccoliroosjes van de stammen en snijd de rest daarvan in stukken. Stoof de ui, de aardappel en de prei aan en voeg er de versneden broccoli aan toe. Verder laten stoven.

Giet er de visfumet, het oestervocht en de kippenbouillon bij en Iaat gedurende een 35-tal minuten doorkoken. Pureer daarna de soep en giet door een zeef. Meng er de opgeklopte room onder.

Kook de zeekraal en de broccoliroosjes beetgaar. Bebloem de oesters.

Stoof de zeekraal, de broccoli en de oesters aan in de boter.

 

Ingrediënten

Er zijn geen ingrediënten toegevoegd aan dit recept.