Receptenlijst Afdrukbare versie

Tournedos van varkensfilet  met jeneverbessen, ravioli met geitenkaas en engelwortel

Geschikt als
Hapje
Voorgerecht
Hoofdgerecht
Nagerecht

Bereiding

  • 4 eetlepels verse geitekaas
  • 10 blaadjes verse enselwortel
  • raviolideeg
  • 600g varkensfilet (netto)
  • 1 eetlepel jeneverbessen
  • 1 dl kalfsjus
  • verse groenten volgens marktaanbod
  • olijfolie
  • zout en peper

Snijd de verse blaadjes engelwortel fijn. Hak ze niet opdat sap en aroma niet verloren gaan. Meng ze onder de geitenkaas. Rol het raviolideeg uit, verdeel de geitenkaas in 12 porties, dek ze af met deeg en versnijd ze met een deegrolletje tot kussentjes. Kook ze enkele minuten in zout water met een scheutje olijfolie.

Snijd de varkensfilet in 8 kleine tournedos. Bak ze aan in hete olijfolie, giet het braadvet weg als ze bijna gaar zijn, bestrooi ze met geplette jeneverbessen en blus met de kalfsjus.

Schik de tournedos met saus op warme borden, strooi er de rest van de jeneverbessen rond en versier de borden met de ravioli en verse groenten.

Ingrediënten

Er zijn geen ingrediënten toegevoegd aan dit recept.