Receptenlijst Afdrukbare versie

Macchi Tamatar

Geschikt als
Hapje
Voorgerecht
Hoofdgerecht
Nagerecht

Bereiding

  • 600 g tongfilets
  • 1 eetl. gemberpasta
  • 3 theel. knoflookpasta
  • zout naar smaak
  • 2 eetl. citroensap
  • 3 theel. chilipoeder
  • 3 theel. geraspte kokos
  • 3 theel. zonnebloempitten
  • 1 eetl. cashewnoten
  • 1/8 l plantaardige olie
  • 2 eetl. gesnipperd knoflook 
  • 300 g tomaten, in blokjes 
  • 2 theel. garam masala
  • 3/4 dl slagroom
  • fijngesneden korianderblad om te garneren

1. Marineer de vis circa 30 minuten in een mengsel van de gemberpasta, de knoflookpas­ta, een beetje zout, het citroensap en de helft van het chilipoeder.

2. Maal intussen de kokos, de zonnebloem­pitten en de noten in de blender of de food­processor fijn.

3. Verhit de olie in een handi of een braadpan. Bak de tongfilets tot ze licht gekleurd zijn en neem ze uit de pan.

4. Doe het gesnipperde knoflook in de pan en laat het goudbruin kleuren. Roerbak de toma­tenblokjes mee tot ze gepureerd zijn.

5. Voeg een beetje zout en het resterende chilipoeder toe en laat de saus 5 minuten koken.

6. Zeef de saus en zet haar terug op het vuur. Voeg het kokosmengsel toe en blijf 2 tot 3 mi­nuten roeren.

7. Roer de garam masala en de slagroom door de saus en verwarm de gebakken tongfilets nog 2 tot 3 minuten in de saus.

 

Ingrediënten

Er zijn geen ingrediënten toegevoegd aan dit recept.