Receptenlijst Afdrukbare versie

Patrijs met preistamppot, gefrituurde prei en bakjus

Geschikt als
Hapje
Voorgerecht
Hoofdgerecht
Nagerecht

Bereiding

  • 4 patrijzen
  • peper en zout, boter
  • 2 preien
  • 1,2 kg aardappelen
  • Nootmuskaat
  • volle melk
  • sherryazijn
  • arachideolie 

Maak de patrijzen schoon en kruid ze langs de binnen- en buitenkant met peper en zout. Bak langs alle kanten dicht in boter en laat 12 minuten verder braden in een oven van 200°C . Bedruip geregeld met het braadvocht en laat nadien uit de oven 5 minuten rusten. Maak de preien schoon. Hou een derde apart en snij in grove julienne. Snij de rest fijn, blancheer 2 minuten in kokend water en giet af. Maak aardappelpuree en werk af met peper, zout, nootmuskaat, melk, boter, een scheutje sherryazijn en op het einde de prei. Frituur de julienne in 20 tot 25 seconden goudbruin en krokant in hete arachideolie. Laat uitlekken op keukenpapier en kruid met zout. Versnijd de patrijzen en geef eerst de borsten, en nadien de boutjes met preistamppot, gefrituurde prei en bakjus.

Ingrediënten

Er zijn geen ingrediënten toegevoegd aan dit recept.