Receptenlijst Afdrukbare versie

Gegrilde lamsnootjes met seizoengroenten, gebakken aardappelen en erwtenolie

Geschikt als
Hapje
Voorgerecht
Hoofdgerecht
Nagerecht

Bereiding

  • 8 lamsnootjes
  • olijfolie
  • seizoengroenten (volgens aanbod)
  • 100g boter
  • peterselie
  • peper
  • zout en suiker 
  • Aardappeltorentjes:
  • 8 nieuwe aardappelen van gelijk formaat
  • tijm
  • 2 el honing
  • Erwtenolie:
  • 100g diepvrieserwten
  • 1 ui
  • 1/4 l gevogeltefond
  • bieslook

Blancheer de seizoengroenten afzonderlijk en laat uitlekken.

Erwtenolie: blancheer de erwten in gezouten water, laat uitlekken. Stoof de uisnippers in olijfolie. Overgiet met fond en laat 5 minuten garen. Voeg bieslooksnippers en erwten toe, mix en zeef. Klop de erwtenpuree op met evenveel olijfolie.

Aardappeltorentjes: snij de aardappelen in schijven van 2 à 3 mm . Bak ze in olijfolie. Voeg als ze gaar zijn honing en fijngehakte tijm toe. Maak torentjes en steek vast met een prikker. Haal de lamsnootjes door olijfolie, kruid en bak op een warme grill. Warm de seizoengroenten op in boter en glaceer met wat suiker. Verwarm de aardappel­torentjes in de oven en vervang de prikker door een takje tijm. Schik het vlees, de torentjes en de groenten op warme borden. Versier met erwtenolie.

Ingrediënten

Er zijn geen ingrediënten toegevoegd aan dit recept.