Receptenlijst Afdrukbare versie

Krokantje met citroen­roomkaas en karamelsaus

Geschikt als
Hapje
Voorgerecht
Hoofdgerecht
Nagerecht

Bereiding

  • 250 g volle verse kaas
  • 2 eierdooiers
  • 75 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 dl room
  • 5 blaadjes gelatine ( 2 g elk)
  • sap van 2 citroenen
  • 250 g speculaasjes
  • 100 g boter, gesmolten 
  • 150 g suiker
  • 1 el glucose
  • 60 g boter
  • 1 1/2 dl room
  • citroenzestes 
  • koekjes
  1. Mix voor het kaastaartje de eierdooiers met de suiker. Klop de room stijf met de vanillesuiker en roer door het kaasmengsel. Voeg er het citroensap en de geweekte en gesmolten gelatine aan toe en roer voorzichtig om. Giet de bereiding in vormpjes en laat opstijven in de koelkast.

  2. Verbrokkel de speculaasjes en vermeng ze met de boter. Verdeel het mengsel over de bodem van iets grotere ringen en druk goed aan.

  3. Laat de suiker, samen met de glucose en een beetje water, koken tot hij lichtbruin kleurt. Voeg er de boter aan toe en al roerend de room. Laat afkoelen.

  4. Leg een speculaasbodempje in het midden van de borden. Leg er het kaastaartje bovenop en lepel wat karamelsaus rond het taartje. Werk af met een koekje naar keuze en wat citroenzestes.

Ingrediënten

Er zijn geen ingrediënten toegevoegd aan dit recept.