Bereiding
- 400 g pompoen
- 6 appelsienen
- 250 g zanddeeg of bladerdeeg
- 300 g banketbakkersroom
- 1 dl slagroom opgeslagen met 50 g bloemsuiker
- 250 g suiker
- 1 eetlepel maïzena
- 2 dl droge witte wijn
- 4 steranijszaden
- 20 g verse gember (gepeld en in stukjes gesneden)
- Garnituur:
- Bloemsuiker
- versuikerde muntblaadjes
- kruisbes (Physallis)
Schil de pompoen en snijd hem in dobbelstenen.
Schil de sinaasappelen en snijd de partjes - zonder wit vel - er uit.
Snijd ook de partjes, zoals bij de sinaasappelen, uit de limoen.
Pers al het sap uit de restjes van de limoen en de sinaasappelen en breng het samen met de witte wijn, de suiker en een
Rol ondertussen het deeg uit en bekleed een beboterde en bebloemde bakvorm. Prik en bak de taartbodem gedurende 20 minuten in een oven van 180`.
Laat de taart afkoelen.
Meng de banketbakkersroom met de slagroom en
Glans de taart af met de gebonden siroop.
Bestrooi de rand van de taart met bloemsuiker.
Versier met de takjes gesuikerde muntblaadjes en in siroop gedrenkte kruisbes.
Tips en weetjes
De combinatie citrusvruchten, gember, anijs en het neutrale pompoenvlees zorgt voor een verrassend smaakpatroon.
Zanddeeg moet een tijdje in de koelkast alvorens het kan uitgerold worden.
Banketbakkersroom kan ook op smaak gebracht worden met een scheutje oude porto. Een gebruik dat vooral in het zuiden van Spanje toegepast wordt.
Ingrediënten
Er zijn geen ingrediënten toegevoegd aan dit recept.