Receptenlijst Afdrukbare versie

Zabaglione Classico uit Venetiƫ met aardbeien (klassieke sabayon)

Geschikt als
Nagerecht

Bereiding

  • 4 eierdooiers
  • 50 gr. Basterdsuiker
  • 4 eetlepels witte wijn
  • 24 aardbeien
  1. Was de aardbeien en verwijder de steeltjes.

  2. Doe de eierdooiers met de suiker in een brandschone hittebestendige schaal en klop het geheel met de mixer stijf.

  3. Voeg geleidelijk de witte wijn toe en mix flink.

  4. Zet nu de schaal in een pan met zachtkokend water en blijf het geheel mixen tot alles dik en schuimig wordt. (ong. 6 min.)
    TIP: als je de garde van de mixer omhoog haalt moet ze een dik spoor op het mengsel nalaten.

  5. Giet het mengsel in 6 warme diepe borden.

  6. Laat per persoon 4 aardbeien drijven in het geheel.

 

Ingrediënten

Er zijn geen ingrediënten toegevoegd aan dit recept.