Bereiding
- 300 g rijst .
- 3 liter melk
- snuifje zout
- klontje boter.
- suiker
- kaneelpijp
- 4 eierdooiers
- 100 g citroengras
- 250 cl sap van pompelmoes en sinaasappel
- 2 g agar-agar
- 50 g suiker
- klontje boter
- glas sinaasappel sap
- enkele druppels citroensap
- scheut grand marnier
- enkele druppels fruitazijn
- 200 g vlees van sinaasappels Zestes:
- 3 sinaasappels
- 2 dl . suikersiroop
- 2 dl sinaasappelsap
- 1 dl suikersiroop
- 1 kaneelpijp
- steranijs
- munt
- partjes pompelmoes en pomelo
Was de rijst in water, dat regelmatig ververst wordt.
Kook de rijst met het citroengras in de melk met een snuifje zout en een klontje boter.
Dek af als het mengsel kookt en laat de rijst koken tot je een dikke brij krijgt. Verwijder het citroengras. Voeg naar smaak suiker. kaneel en de 4 eierdooiers toe. Meng alles goed en laat koud worden op een koele plaats.
Gelei: Breng 250 centiliter sap van pompelmoes en sinaasappel met
Chutney: Karameliseer
Zestes: Was de sinaasappels. Schil ze dun en snijd de schil in fijn julienne. Blancheer tweemaal en konfijt de zestes in lauwe siroop gedurende ongeveer 2 uur.
Siroop: Breng
Dresseer rijstpap in het midden van het bord. Leg hierop chutney en zestes van sinaasappel. Meng partjes pompelmoes en pomelo met de ronde geleivormpjes en leg ze eromheen. Overgiet niet wat siroop. Versier met verse munt
Ingrediënten
Er zijn geen ingrediënten toegevoegd aan dit recept.