Receptenlijst Afdrukbare versie

Rijstpap met citroengras, chutney van sinaasappel, salade van pompelmoes en gelei van citusvruchten  

Geschikt als
Hapje
Voorgerecht
Hoofdgerecht
Nagerecht

Bereiding

  • 300 g rijst .
  • 3 liter melk
  • snuifje zout
  • klontje boter.
  • suiker
  • kaneelpijp
  • 4 eierdooiers
  • 100 g citroengras
  • 250 cl sap van pompelmoes en sinaasappel
  • 2 g agar-agar
  • 50 g suiker
  • klontje boter
  • glas sinaasappel sap
  • enkele druppels citroensap
  • scheut grand marnier
  • enkele druppels fruitazijn
  • 200 g vlees van sinaasappels Zestes:
  • 3 sinaasappels
  • 2 dl . suikersiroop
  • 2 dl sinaasappelsap
  • 1 dl suikersiroop
  • 1 kaneelpijp
  • steranijs
  • munt
  • partjes pompelmoes en pomelo

Was de rijst in water, dat regelmatig ververst wordt.

Kook de rijst met het citroengras in de melk met een snuifje zout en een klontje boter.

Dek af als het mengsel kookt en laat de rijst koken tot je een dikke brij krijgt. Verwijder het citroengras. Voeg naar smaak suiker. kaneel en de 4 eierdooiers toe. Meng alles goed en laat koud worden op een koele plaats.

Gelei: Breng 250 centiliter sap van pompelmoes en sinaasappel met 2 gram agar-agar aan de kook. Giet door een zeef en laat afkoelen op een plaat. Steek kleine ronde vormpjes uit.

Chutney: Karameliseer 50 gram suiker. Voeg een klontje boter toe en blus met sinaasappelsap. Voeg enkele druppels citroensap en een scheut Grand Marnier toe. Laat even inkoken, voeg het sinassappelvlees toe en laat opnieuw inkoken. Fris op met enkele druppels fruitazijn.

Zestes: Was de sinaasappels. Schil ze dun en snijd de schil in fijn julienne. Blancheer tweemaal en konfijt de zestes in lauwe siroop gedurende ongeveer 2 uur.

Siroop: Breng 2 deciliter sinaasappelsap en 1 deciliter siroop aan de kook met een pijp kaneel, enkele blaadjes munt en, wat steranijs. Laat afkoelen en passeer door een zeef.

Dresseer rijstpap in het midden van het bord. Leg hierop chutney en zestes van sinaasappel. Meng partjes pompelmoes en pomelo met de ronde geleivormpjes en leg ze eromheen. Overgiet niet wat siroop. Versier met verse munt

Ingrediënten

Er zijn geen ingrediënten toegevoegd aan dit recept.