Receptenlijst Afdrukbare versie

IJssouflé van frambozenbier

Geschikt als
Nagerecht

Bereiding

  1. Klop de room half op en zet in de ijskast om op te stijven.

  2. Laat het bier met 50 gram suiker inkoken tot  een siroop overblijft. Laat de siroop afkoelen.

  3. Neem rechte, aarden potjes en verhoog de boord door er aluminiumfolie rond te wikkelen die je aan het potje bevestigt met een elastiekje.

  4. Klop de eieren op met de rest van de suiker op een zacht vuurtje tot een soort sabayon. Haal van het vuur en klop verder tot afkoeling. Spatel de room en het ingekookte bier voorzichtig door het eimengsel. Vul de potjes tot aan de rand van de aluminiumfolie. Zet 24 uur in de diepvries.

  5. Verwijder de folie voor het opdienen. Versier eventueel door de bovenkant van het souffleetje volledig te bedekken met verse frambozen en vervolgens te bestrooien met wat poedersuiker.

Ingrediënten

  • 4 stuks eieren
  • 170 gr griessui
  • 2 dl frambozenbier
  • 2.5 dl room
  • 1 kuipje frambozen (verse)
  • beetje Poedersuiker