Bereiding
- 3 laurierblaadjes
- 1 takje tijm
- 10 jeneverbessen
- 1/2 theelepel versgemalen peper
- 1 glas rode wijn
- 1 glas rode port
- 250 gr mager wildvlees naar keuze bijv. haas
- 200 gr vette speklappen
- 150 gr kalfs of varkenslever
- 8 gr zout
- 1 ei
- 25 gr bloem of rijstemeel
- Kindermeel
- 150 gr in plakjes gesneden ontbijtspek
- 2 grote rode uien
- 2 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels bruine basterdsuiker
- 3 eetlepels rozijnen
- 1 glas rode wijn
- 1 glas rodewijn azijn
- zout en versgemalen peper
*** Ploeg 3 heeft in principe een "wildpaté met garnituur " als opdracht gegeven. Als leidraad is hier een recept dat aan de taak voldoet. Voel je echter vrij om zelfstandig iets te creëren. ***
Bereidingswijze:
Doe de laurierblaadjes, de tijm, de geplette jeneverbessen, de peper, de wijn en de port in een kom. Snijd het wildvlees in blokken, schep ze door de marinade en laat minstens 6 uur, maar liever nog een hele nacht, intrekken. Neem het vlees uit de marinade, zeef het vocht en laat inkoken tot er nog circa 2 eetlepels over zijn. Snijd de speklappen in blokken. Hak het wildvlees grof in de foodprocessor en doe in een kom. Hak de speklappen fijn in de foodprocessor en doe eveneens in de kom. Maal de lever met het zout in de foodprocessor zeer fijn en doe in de kom. Meng het wildvlees, de speklappen en de lever met de ingekookte marinade, het losgeklopte ei en de bloem of het rijstemeel goed door elkaar. Dat kan met de hand of in de foodprocessor. Gebruik, als het in de foodprocessor gebeurt, een plastic mes.
Fruit voor de uienmarmelade de in halve ringen gesneden uien in de hele olie glazig. Voeg de overige ingrediënten toe en laat 15 minuten stoven. Laat afkoelen.
Verwarm de oven voor op
Ingrediënten
Er zijn geen ingrediënten toegevoegd aan dit recept.