Receptenlijst Afdrukbare versie

Tartaar van nieuwe Hollandse, briochetoast met room en Avruga    

Geschikt als
Hapje
Voorgerecht
Hoofdgerecht
Nagerecht

Bereiding

  • 6 maatjes
  • 1 onbespoten citroen
  • zwarte peper van de molen
  • 4 stuks uitgestoken briochebrood (5 cm Ø)
  • 80 g zure room (Isigny)
  • enkele roosjes veldsla
  • extra vierge olijfolie
  • wittewijnazijn
  • fijn zeezout
  • 1 fijngesnipperde grijze sjalot
  • 60 g Avruga*

Verwijder de graten van de maatjes en snij de vis met een groot mes in dobbelsteentjes

Hak de tartaar op het laatst nog eens even door elkaar en breng op smaak met enkele druppeltjes citroensap en zwarte peper.

Smeer de zure room op de toasts en bedek de bovenzijde volledig. Plaats de toasts onder de grill. Verwijder ze zodra de zure room gesmolten is en de zijkanten van het brood goudbruin zijn gekleurd.

Maak de sla aan met azijn, olie, peper en zeezout.

Schik de salade op de borden, schep met behulp van twee eetlepels de tartaar uit, plaat,. De lauwwarme brioche naast de tartaar en leg een dun laagje gesnipperde sjalot op de vis 6. Versier met Avruga.

 

Ingrediënten

Er zijn geen ingrediënten toegevoegd aan dit recept.