Bereiding
- 2 artisjokken
- 2 citroenen
- 100 g slagroom
- Peper& zout
- olijfolie.
- 320 g tonijn in blokjes van 3x3 cm
- 50 g pistachenoten
- Peper& zout.
- 50 g donkere couverture
- 30 g sojaolie
- citroensap
- 12 plakjes pecorino.
Artisjokkenmousse
Zet de vlinder op het mes. Doe de room in de mengbeker en sla hem bijna stijf op snelheid 4. Zet apart.
Kook de artisjokken 30 minuten in ruim water met citroensap en zout tot ze goed gaar zijn.
Haal de blaadjes eraf en haal het hooi eruit. Doe de bodems in de mengbeker van de Thermomix.
Pureer 15 seconden op snelheid 8 en doe de mousse in een kom.
Breng op smaak met citroensap, olijfolie, peper, zout en meng de room er door. Zet koud.
Tonijn
Rooster de noten in een oven van 170°C. Doe ze in de mengbeker en maal ze 8 seconden op snelheid 9. Doe in een kom.
Kruid de blokjes tonijn met peper en zout en schroei ze even dicht
Rol de blokjes door de pistache.
Chocoladesaus
Doe de chocolade in de mengbeker en maal 5 seconden op snelheid 2
Voeg de olie toe en verwarm 4 minuten op 50°C bij snelheid 2. Breng op smaak met een beetje citroensap.
Lepel de saus op de borden, zet er de tonijnblokjes op en daartegenaan de pecorino. Lepel er een quenelle mousse naast.
Ingrediënten
Er zijn geen ingrediënten toegevoegd aan dit recept.