Receptenlijst Afdrukbare versie

Op vel gebakken makreel gepikeerd met gerookt spek

Geschikt als
Hapje
Voorgerecht
Hoofdgerecht
Nagerecht

Bereiding

Ingredienten
  • 2 kleine makrelen
  • 25g gerookt spek
  • 1 el zeste van sinaasappel
  • 10 bladeren van Chinese kool
  • 25g gerookt spek
  • 2 sinaasappelen
  • 2 mespuntjes gemalen komijn
  • Boter
  • Cayenne
  • Vinaigrette van sinaasappel
  • 1 sinaasappel in partjes
  • 3 partjes citroen
  • 3 blaadjes basilicum
  • 1 plukje koriander
  • 2dl olijfolie
  • 1 el gemalen koriander
Bereiding
  1. Fileer de makrelen. Ontdoe van graten met een pincet en vervang door fijne blokjes spek. Bak de vis op de velkant licht krokant. Dresseer op een bord en werk af met zeste van sinaasappel.

  2. Blancheer vier buitenste koolbladeren zonder reed en laat uitlekken tussen handdoeken.

  3. Snij zes andere bladeren fijn en stoof samen met het gerookt spek in boter. Deglaceer met het sap van twee sinaasappelen. Breng op smaak met gemalen peper. zout en cayennepeper.

  4. Mix de ingrediënten voor de vinaigrette in de blender, monteer met olijfolie en kruid.

  5. Vul de buitenste koolbladeren met het kool-spekmengsel. Warm even op en dresseer naast de makreel.

  6. Nappeer de vinaigrette naast of op de makreel en de kool.



 

Ingrediënten

Er zijn geen ingrediënten toegevoegd aan dit recept.