Receptenlijst Afdrukbare versie

Hamtaartje met verse deegwaren, rucollasla en een krokant van Pata Negra afgewerkt met Sherry-azijn

Geschikt als
Voorgerecht

Bereiding

  • 250 g ham bij voorkeur van het type Pico Veleta Pata Negra de Trevélez in fijne plakjes,
  • 200 g verse taglialinideegwaren,
  • rucollasla,
  • vinaigrette van 1/3 sherry-azijn en 2/3 olijfolie extra vierge,
  • 4 theelepels bieslooksnippers,
  • 4 theelepels pijnboompitten,
  • peper en zout.

 

  1. Kook de pasta al dente.

  2. Rijk de pasta aan met een scheutje olijfolie extra vierge, fijngesnipperde ham, pijnboompitten en kruid alles met peper en zout.

  3. Neem een ronde vorm (=dariole) en bekleed de binnenkant met reepjes van die heerlijke Spaanse ham.

  4. Vul dit vormpje met de pasta.

  5. Intussen heeft u de plakjes ham drie kwartier in een zachte oven ( 80°C ) krokant laten worden.

  6. Schik het taartje op een bord schikken en omkrans met een fijne vinaigrette met bieslook.

 

Ingrediënten

Er zijn geen ingrediënten toegevoegd aan dit recept.