Receptenlijst Afdrukbare versie

Verse kikkerbillen in romige saus met tuinkruiden    

Geschikt als
Voorgerecht

Bereiding

  • 24 verse kikkerbillen
  • Zwarte peper van de molen
  • Fijn zeezout
  • 2 grijze sjalotten-versnipperd en gestoofd
  • Boter
  • 1 glas droge witte wijn 
  • 1 glas magere gevogeltebouillon
  • 2 eierdooiers
  •  2 dl vloeibare room
  • 1/2 citroen
  • 4 eetlepels kleine broodkorstjes
  •  4 eetlepels versnipperde kervel, bladpeterselie, dragon, vermengd

Pareer (verwijder onnodige onderdelen) de kikkerbillen in de vorm van een boutje. Spoel, droog en kruid met peper en zout.

Zet de kikkerbillen met de sjalot aan in een eetlepel boter. Blus met de witte wijn en de gevogeltebouillon. Laat langzaam garen onder deksel: 8 à 12 minuten ( naar gelang de grootte van de billen) op een zacht vuur.

Neem de boutjes uit het stoofvocht en houd ze warm onder aluminiumfolie.

Laat het stoofvocht voldoende inkoken. Werk af met de twee eierdooiers en de room. Laat licht binden zonder evenwel te koken en voeg enkele druppels citroensap toe, evenals de versnipperde kervel, bladpeterselie en dragon.

Bak de broodkorstjes in wat boter.

Giet saus in het bord en leg er de kikkerbillen in. Strooi er de vers gebakken korstjes rond.

 

Ingrediënten

Er zijn geen ingrediënten toegevoegd aan dit recept.