Receptenlijst Afdrukbare versie

Medaillons van ganzenlever  met aardappelplakjes en honingsaus met verse munt

Geschikt als
Voorgerecht

Bereiding

  • 2 grote aardappelen
  • 100 g boter
  • 2 dl geconcentreerde vleesjus
  • 4 blaadjes munt
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 eetlepel suiker (S2)
  • 1 eetlepel boter
  •  500 g ganzenlever
  • zout, peper, suiker
  • 1 eetlepel boter
  • 12 viooltjes
  • 12 blaadjes munt

Schil de aardappelen, snijd ze in 24 plakjes en steek er met een gekartelde steekvorm gelijke rondjes uit. Bak ze gaar in boter. Laat de kalfsfond, de vleesjus met munt, honing, azijn en suiker inkoken. Bind de saus met vlokjes koude boter.

Snijd de ganzenlever in 12 kleine medaillons, bestrooi ze met zout, peper en een snuifje suiker. Bak ze snel aan in een tefalpan met hete boter.

Leg op eik bord 3 plakjes aardappel, schik er de ganzenlever op en dek af met aardappel. Nappeer de honingsaus en versier met muntblaadjes en viooltjes.

Ingrediënten

Er zijn geen ingrediënten toegevoegd aan dit recept.