Bereiding
- 100 g gemalen hazelnoot
- 100 g gemalen parmezaan
- 100 g gemalen pijnboompitten
- 100 g zachte boter
- 100 g panko
- peper en zout
- 100 g groentebouillon
- 100 g waterkers
- 20 g peterselie
- 20 g spinazie
- peper en zout
- 10 g koriander
- 10 g kervel
- 10 g dille
- 10 g bieslook
- olijfolie
- 2 zeetongen
- boter
Meng de ingrediënten voor het parmezaankorstje met een spatel en kruid met peper en zout. Leg ze in een vorm en laat opstijven in een koele plaats.
Breng voor de waterkerspuree de bouillon aan de kook en blancheer er kort de groenten in. Maal fijn in een blender en breng op smaak met peper en zout.
Spoel de koriander, de kervel, de dille en de bieslook. Snijd de bieslook in stukjes van 3 centimeter. Meng de sla met een scheutje olijfolie.
Bak de zeetong halfgaar in boter en haal de filets van de graat. Plooi ze voorzichtig in drieën. Snijd het korstje in fijne plakjes en leg een plakje op elk stuk vis. Serveer met de waterkerspuree en de kruidensalade.
Ingrediënten
Er zijn geen ingrediënten toegevoegd aan dit recept.