Receptenlijst Afdrukbare versie

Salade van licht gerookte fazantenborst

Geschikt als
Voorgerecht

Bereiding

  • 4 fazantenborsten
  • 100 g salade-assortiment
  • 1 stronkje witloof
  • 1  eetlepel pijnboompitten
  •  zeezout
  • peper
  • 4 blaadjes laurier
  • 12 jeneverbessen
  • rookpoeder (eik)
  • 0.1 dl room
  • 6 cl notenolie
  • 0.25 eetlepel citroensap
  • 2 cl frambozenazijn
  • 5 g suiker
  • 8 sprietjes bieslook

De fazantenborsten ontdoen van alle kleine puntjes van de veren en vervolgens inwrijven met grof zeezout en peper. Vervolgens bedekken met laurier en jeneverbessen, goed aandrukken en gedurende 2 uur onder druk in de koelkast plaatsen. Daarna afspoelen en goed droog wrijven.

Een wok bekleden met stevige aluminiumfolie en een handje rookpoeder (bij voorkeur eik) op de bodem strooien. Het deksel losjes op de wok leggen zodat er een klein spleetje openblijft en de wok op hoog vuur zetten tot een rooklucht ontstaat. De fazantenborsten op het rooster leggen en dit in de wok plaatsen. Het deksel nu stevig op de wok zetten en de hittebron naar een middelhoge stand schakelen. De fazantenborsten gedurende ongeveer anderhalf uur laten roken.

De suiker oplossen met frambozenazijn en citroen. De olie erbij roeren en afwerken met de room.

De salade op borden schikken en bestrooien met de pijnboompitten.

De fazantenborst in dunne schijfjes snijden en in waaiervorm over de salade schikken. De saus er over napperen en afwerken met enkele pijltjes bieslook.

 

Ingrediënten

Er zijn geen ingrediënten toegevoegd aan dit recept.