Receptenlijst Afdrukbare versie

Tartaar van langoustines met komkommer

Geschikt als
Voorgerecht

Bereiding

  • 12 langoustinestaarten
  • 1/4 komkommer in fijne blokjes gesneden
  • 6 blaadjes koriander, fijn gesneden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1/2 koffielepel citroensap
  • 12 reepjes Nori van 1 cm breed
  • 12 kwarteleitjes
  • Azijn
  • 12 appelkappers
  • 12 sprietjes bieslook
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel fijn gesneden verse lentekruiden (kervel, bieslook, peterselie)
  • 12 ronde vormpjes met diameter van ongeveer 4 cm
  1. Snijd de langoustinestaarten in fijne blokjes en meng met de komkommer, koriander, olijfolie en het citroensap.

  2. Meng alle ingrediënten en kruid met witte peper en zeezout.

  3. Bekleed de vormpjes binnenin met een reepje Nori.

  4. Vul met tartaar van langoustines.

  5. Pocheer de eitjes. Pel ze en leg ze op ijswater.

  6. Leng de mayonaise aan met wat water en meng de fijn gesneden lentekruiden eronder.

  7. Bordschikking. Zet de vormpjes met tartaar op het bord en verwijder de vorm. Leg de gepocheerde eitjes erop. Werk af met de appelkappers en de bieslooksprietjes. Lepel de saus ernaast.

Tip

Voor perfect gepocheerde kwarteleitjes. Zet een potje op met water, zout en een flinke scheut azijn (je moet de azijn lichtjes smaken). Snijd het topje van de kwarteleitjes met een scherp mes af en leg elk eitje afzonderlijk in een klein schaaltje. Roer, wanneer het water kookt, met een klopper in het water tot je de bodem van de pot ziet. Leg er vliegensvlug enkele kwarteleitjes in en verminder het vuur. Laat één minuutje pocheren.

 

Ingrediënten

Er zijn geen ingrediënten toegevoegd aan dit recept.