Receptenlijst Afdrukbare versie

Kort gebakken tarbot, ragout van asperges,nieuwe aardappel, grondprei en dubbele jus van kalf    

Geschikt als
Voorgerecht

Bereiding

  • 4 stukken van 180 g tarbot in filets
  • 8 mooie dikke asperges (dubbel A)
  • 8 nieuwe patatjes
  • 2 stronken prei
  • 5 dl kalfsjus
  • bieslook
  • 1 glas rode wijn
Kook de kalfsjus in met de rode wijn gedurende een half uur en smaak af. Werk op met een klontje koude boter. Kook de asperges tot ze beetgaar zijn en koel ze af onder koud stromend water. Blancheer de aardappelen en snijd, wanneer gaar, in vier gelijke stukken. Snijd de prei tamelijk grof en schuin. Stoof de prei aan in wat geklaarde boter, voeg zout toe. Sauteer de tarbot in warme olijfolie. Draai de tarbot om wanneer hij aan één kant een lichte korst heeft en laat door garen aan de andere kant. Snijd de asperges in drie en doe ze bij de prei, evenals de aardappelen. Dresseer en versier zoals op de foto.

Ingrediënten

Er zijn geen ingrediënten toegevoegd aan dit recept.