Receptenlijst Afdrukbare versie

Gestoofd witlof gevuld met krab en kip

Geschikt als
Voorgerecht

Bereiding

  • 8 mooie struikjes volle-grond witlof
  • 1 kipfilet, in kleine stukjes gesneden
  • 150 g varkensgehakt 
  • 80 g krabvlees
  • 50 g champignons, fijngehakt
  • 1 eetlepel peterselie fijngehakt
  • 2 sjalotten, gesnipperd
  • 1 ei
  • peper, zout en mespuntje curry
  • sap van 1 citroen
  • sap van 1 sinaasappel
  • 1 glas witte port (of zoete witte wijn)
  • 2 eetlepels room
  • 30 g boter
  • waterkers

Maak een vulling door de volgende ingrediënten goed te mengen: kippenvlees, gehakt, krab, champignons, peterselie, sjalotten en ei. Kruid met peper, zout en curry. Was het witlof en blancheer het gedurende 10 minuten in heet water (net niet kokend) met zout en het sap van 1 citroen. Laat uitlekken, haal de buitenste bladeren eraf en leg deze opzij.

Snijd het hart uit het witlof en leg er een eetlepel vulling op. Vouw dicht en sluit de pakketjes met de buitenste bladeren.

Plaats het gevulde witlof in een geboterde vuurvaste schotel. Giet er de port. of zoete witte wijn over en het sap van de sinaasappel.
Dek af met  vetvrij papier en plaats gedurende ongeveer 10 minuten in een oven van 180 °C .

Schep het witlof uit de schotel. Laat het overgebleven vocht voor de helft inkoken. Voeg eetlepels room toe en werk af met 30 g boter. Leg het witlof op het bord. Nappeer het met de saus en versier met wat waterkers.

 

Ingrediënten

Er zijn geen ingrediënten toegevoegd aan dit recept.