Receptenlijst Afdrukbare versie

Rode Poon met Noillysaus

Geschikt als
Voorgerecht

Bereiding

  • 8 rode-poon filets van 100g op vel
  • 2 gehakte sjalotten
  • Een kopje in julienne gesneden champignons
  • 1 in julienne gesneden truffel
  • 4 verse groene asperges
  • 1 gepelde tomaat in blokjes
  • 1 dl Noilly Prat
  • 1 dl witte wijn
  • 1 dl visfumet
  • 2 dl room
  • Olijfolie
  • Citroensap
  • 100 g boter
  • Kervel
  • Dille
  • Peper en zout

Een ovenschotel instrijken met olijfolie bestrooien met peper en zout. De rode poon filets - met het vel bovenaan - er in leggen. Instrijken met olijfolie en kruiden met peper en zout. Vlak voor het opdienen 5 min onder de grill zetten.

In een sauspan met boter de sjalot laten zweten. De noillyprat bijvoegen en even inkoken, de wittewijn toevoegen en laten inkoken. Daarna de visfumet toevoegen en weerom inkoken. Ten slotte  de room toevoegen en inkoken tot sausdikte.

De sauspan van het vuur nemeneen klontje boter toevoegen en de saus door een zeef passeren. Afkruiden met peper, zout en citroensap.

De julienne van truffels en champignons met de saus mengen.

Voorverwarmde borden versieren met geblancheerde groene asperges, blokjes tomaat, een takje dille en kervel.  De bordspiegel bedekken met saus en de rode poon filets er op leggen.

Ingrediënten

Er zijn geen ingrediënten toegevoegd aan dit recept.