Receptenlijst Afdrukbare versie

Kruidensoep met escargots en gekonfijte eendenmagen

Geschikt als
Voorgerecht

Bereiding

  • 24 escargots (wijngaardslakken)
  • 8 gekonfijte eendenmagen spinazie, peterselie, kervel en basilicum
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 ui in brunoise (kleine stukjes)
  • 100 g venkel in brunoise
  • 2 liter gevogele bouillon
  • Spinazie
  • 1 dl halfgeklopte room
  •  50 g boter
  • Verse kruiden voor de garnering (peterselie, kervel, basilicum,...)
  • Peper en zout

Stoofde uien de knoflook aan inde boter. Voeg de venkel toe en daarna de gevogeltebouillon. Laat in 1 uur gaarkoken.

Breng een pot gezouten water aan de kook. Doe er de peterselie en de spinazie in en laat 1 minuut koken. Voeg daarna kervel en basilicum toe. Giet na 15 seconden af en doe de groenten in ijswater.

Giet opnieuw af en vermeng niet 2 dl van de gevogeltebouillon.

Pureer de soep, voeg dan alles bij elkaar en houd warm. Verwarm de escargots en de in plakjes gesneden magen in wat boter. Verdeel de groene soep over vier diepe borden, schep escargots en magen erbij en garneer met room en verse kruiden.

 

Ingrediënten

Er zijn geen ingrediënten toegevoegd aan dit recept.