Receptenlijst Afdrukbare versie

Asperges à la flamande met crumble van Gandaham

Geschikt als
Voorgerecht

Bereiding

Voor 4 personen.

Bereiding:
droog de ganda ham in een oven op 100°C, en hak grof met een mes tot een crumble
Schil de asperges van kop naar voet en breek het harde uiteinde af op 2 cm. blancheer de asperges 2 minuten. Laat ze uitlekken op een propere keukenhanddoek.
Bereid hard gekookte eireren, koel ze af met koud water , pel ze en plet ze mbv een vork tot mimosa.
Smelt de boter en voeg hieraan toe de, geplette eieren, foelie,  en gehakte peterselie en houd even warm op een klein vuurtje. Kruid bij met peper van de molen en zout.
Grill de apserges in een grill pan, en snij in 4 stukken
serveren:
leeg een bodempje van  het ei-botermengsel en dresseer hierop de gegrillde asperge stukjes. Werkt af met ganda ham crumble

Ingrediënten

  • 24 st asperges (witte)
  • 4 st eieren
  • 1 el azijn (witte)
  • 200 g boter
  • 1 sn foelie (gemalen)
  • 1 sn peper (witte)
  • 1 sn Zout
  • 5 pl ganda ham