Receptenlijst Afdrukbare versie

Asperges met warme gerookte zalm, kappers en boter

Geschikt als
Voorgerecht

Bereiding

Asperges met warme gerookte zalm, kappers en boter


Ingrediënten

Voor 4:
1 bussel asperges
4 sneden gerookte zalm
200 g boter
1 el kappers
1 el fijngehakte verse dille
peper
rozepeperbessen

Bereidingswijze

Schil de asperges met een dunschiller. Schil van de kop naar de voet. Breng lichtgezouten water aan de kook, doe er de asperges in en breng aan de kook. Laat 1 minuut koken en draai het vuur uit. Laat zo 5 minuten afgedekt staan.

Zet het vuur weer aan, breng opnieuw aan de kook. Laat 1 minuut koken en draai het vuur opnieuw uit. Laat de asperges in het kookwater staan tot ze net gaar en nog krokant zijn. Haal uit het water en laat uitlekken op een keukenhanddoek.

Leg de sneden zalm op een bakplaat, zet 3 minuten in een oven van 180°C. Smelt boter, maar laat niet bakken of pruttelen. Voeg kappers en dille toe aan de boter, kruid met peper.

Tip: gebruik geen gerookte zalm die je daarna opwarmt, maar rook je zalm warm in een rookpot. Opgewarmde gerookte zalm is veel te zout.

Verdeel de asperges over de borden, schik er de zalm op en lepel er de boter over. Werk af met enkele rozepeperbessen.

Ingrediënten

Er zijn geen ingrediënten toegevoegd aan dit recept.