Bereiding
Ingrediënten voor 4 personen
Toast van speltbrood
1 speltbrood van bij de bakker · olijfolieCrème van peterselie
2 dl mayonaise · 1/4 bosje peterselie · peper en zout · sap van 1/2 citroen1/2 teen knoflook, fijngehakt
Paddenstoelen
500 g paddenstoelen: mix van kastanjechampignons, cantharellen, anijszwam,witte en donkere shimeiji (bundelzwammetjes) • boter · peper en zout
1 sjalotje, fijngesnipperd • 1 teentje knoflook, fijngesnipperd · 2 el peterselie,
fijngehakt· citroensap
Afwerking
4 sprietjes jonge bieslook · 4 blaadjes tuinmelde • 4 jonge bloemetjes van knoflookBereiding:
Toast van speltbrood:
Snij dikke plakken van het speltbrood en toast ze ingewreven met een beetje olijfolie onder een hete grill aan beide kanten tot ze mooi goudbruin zijn.Crème van peterselie:
Mix de mayonaise in een blender met de peterselie en kruid bij Breng verder op smaak met wat citroensap en een klein tipje knoflookPaddenstoelen:
Reinig alle paddenstoe len, zorg dat ze vrij van zand zijn. Bak ze aan in een goeie klont boter, kruid met peper en zout. Voeg na 2 minuten bakken de sjalot en look toe en bak eventjes mee. Voeg een klontje verse boter en de peterselietoe. Verfris met een paar druppeltjes citroensap. Giet door een zeef
Afwerking:
Beleg de toast rijk met de champignons. Werk af met puntjes crème, de sprieten jonge bieslook en de andere kruiden.Ingrediënten
Er zijn geen ingrediënten toegevoegd aan dit recept.