Receptenlijst Afdrukbare versie

Feestelijke puree met garnalen en sint Jacobsvruchten

Geschikt als
Voorgerecht

Bereiding

Ingredienten
Voor 4 personen
  • 6         Sint Jakobsvruchten, overlangs doormidden gesneden
  • 4 el      olie om te bakken
  • 1 dl      room
  • 400 à 600 g    aardappelpuree
  • 100 g  grijze garnalen + een beetje extra voor de afwerking
  • 3 el      fijngesnipperde bieslook
  • versgemalen peper - zout
Bereiden
Bak de Sint Jakobsvruchten aan één kant 1 minuut op een hoog vuur in een pan met hete olie. Draai de Sint Jakobsvruchten om en zet het vuur uit.
Haal de Sint Jakobsvruchten uit de pan en roer het aanbaksel los met de room. Kruid de saus met peper en zout.
Werk af
Roer net voor het serveren de bieslook en garnalen door de warme puree. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
Schep wat van de puree op een bord, en serveer met 3 stukjes Sint Jakobsvrucht en wat saus. Werk af met een lepeltje garnaaltjes.

Ingrediënten

Er zijn geen ingrediënten toegevoegd aan dit recept.