Bereiding
-
Pel de langoustines (verwijder eventueel het darmkanaal) en kruid met peper en zout.
-
Bak ze in een scheut olijfolie.
-
Maak de asperges schoon. Kook ze beetgaar in gezouten water en koel af in ijswater.
-
Bak ze kort in een klontje boter. Breng op smaak.
-
Verwijder het steeltje van de lamsoren. Laat een klontje boter in de pan smelten en stoof de sjalot.
-
Voeg de lamsoren eraan toe en bak kort. Breng op smaak.
Voor de lakkeersaus: Meng de Luikse siroop met de sojasaus. Meng daarna met de gember.
-
Kruid de sot l'y laisse (of kipfiletblokjes) met peper en zout.
-
Bak kort in een klontje boter en giet het overtollig vet af en voeg de lakkeersaus toe.
-
Schud op tot de saus rond het vlees kleeft.
-
Breng de kippenbouillon aan de kook en roer er 15 g boter onder. Breng op smaak.
-
Leg de asperges op een bord en de 2 langoustines erop.
-
Schik de lamsoren in hoopjes ernaast met daarop de sot l'y laisse.
-
Werk af met een steeltje bieslook en een takje raketsla. Lepel er wat saus tussen.