Receptenlijst Afdrukbare versie

Gemengde besjes, gebrand eiwit, postelein en yoghurt

Geschikt als
Nagerecht

Bereiding

Ingrediënten

Besjesmengeling:
200 g duindoornbes, blauwe bosbes en rode bes

Yoghurt hangop:
1/2 l uitgelekte volle yoghurt·
1/2 dl lekvocht· 40 g suiker -  2 cl citroensap - 75 g opgeklopte room

Gelei bosbes
250 g bosbessencoulis, gezoet (bv. van het merk Boiron) - 2 g agar-agar

Eiwit
1 dl eiwit· 80 g suiker

Afwerking
roomijs van bosbessen · jonge posteleintopjes • chips van karamel (kant-en -klaar in de banketbakkerswinkel)

Bereiding

Yoghurt hangop: laat de volle yoghurt een nacht uitlekken. Meng de volgende dag alle ingrediënten voor de hangop.

Gelei van bosbes: maak de gelei ook een dag op voorhand. Meng de ingrediënten en breng ze aan de kook. Vul ze direct in vormpjes naar keuze. Laat ze afkoelen in de koelkast Gebruik deze couIis in het dessert om de besjes smeuïg te maken en ze wat verder op smaak te brengen.

Eiwit: klop het eiwit stijf op en meng er de suiker onder. Doe het mengsel in een spuitzak.

Afwerking: spuit vier grote dotten eiwit op een bord. Brand het eiwit af met een gasbrandertje. Lepel hangop in diepe kommen. Leg er het gebrande eiwit op. Verdeel de bosbesjes over de bordjes. Lepel er wat bosbesgelei bij. Werk af met een bolletje bosbessenroom ijs, de jonge topjes postelein en karamelchips.

Ingrediënten

Er zijn geen ingrediënten toegevoegd aan dit recept.