GRANAATAPPEL – YLANG YLANG - VIJGEN –ROZEMARIJN - SATONGO CHOCOLADE

Receptenlijst Afdrukbare versie

Nagerecht
GRANAATAPPEL – YLANG YLANG - VIJGEN –ROZEMARIJN - SATONGO CHOCOLADE

Ingrediënten

Er zijn geen ingrediënten toegevoegd aan dit recept.

Bereiding

INGREDIENTEN (4 PERSONEN)
Cremeux granaatappel
  • 250 ml granaatappelsap
  • 250 ml room
  • 250ml opgeklopte room (3/4)
  • snuifje citroenzuur
  • 60 g suiker
  • 2 geweekte gelatineblaadjes
Vijgenconfituur
  • 10 vijgen
  • 75 g honing
  • 2,5 g citroenzuur
  • 1/2 theelepel pectine
Granaatappeljus
  • 250 ml granaatappelsap
  • 30 g suiker
  • sap van 1/2 limoen
Ganache van satongo chocolade
  • 200 ml room
  • 50 ml melk
  • 100 g satongo chocolade (callebaut)
  • 5g cassispuree
Ijs van granaatappel met ylang ylang
  • 500 g granaatappelsap
  • 50 g procrema cold
  • 100g water
  • 85 g suiker
  • sap van 1/2 citroen
  • ylang ylang kristallen
 
BEREIDING
Cremeux granaatappel
  • Voeg samen in een pan het granaatappelsap, de vloeibare room, snuifje citroenzuur en de suiker. Warm deze op tot ongeveer 60°C, haal van het vuur af en los er de gelatine in op.
  • Wanneer het geheel op lichaamstemperatuur is voeg je er de opgeklopte room aan toe en spuit je het in de mallen. Deze vries je in.
Vijgenconfituur
  • Schil de vijgen en passeer ze door een zeef of tamis.
  • Plaats de vijgenpuree in een pan samen met de honing, citroenzuur en pectine en laat inkoken tot gewenste dikte
Granaatappeljus
  • Meng de ingrediënten samen tot de suiker is opgelost.
Ganache van satongo chocolade
  • Laat de room samen met de melk opkoken. Haal de pan van het vuur af en meng de chocolade eronder.
  • Voeg de cassispuree toe en giet het in een spuitzak.
  • Deze laten afkoelen in de frigo.
  • Voor het dresseren haal de spuitzak uit de ijskast en laat op kamertemperatuur komen zodat je mooie dotten kan spuiten.
Ijs van granaatappel met ylang ylang
  • Mix de ingrediënten tot de suiker is opgelost. Oppassen met het doseren van ylang ylang kristallen (3 kleine kristallen is normaal voldoende).
  • Draai voor het serveren het ijs af

Menu

Login