Receptenlijst Afdrukbare versie

KABELJAUW – PETERSELIE – TUINBONEN

Geschikt als
Voorgerecht

Bereiding

Ingredienten
  • 4 st kabeljauw
  • 2 bosjes peterselie
  • 10 g Knorr Professional Specerijenpuree Knoflook
  • 20 g panko
  • 200 g boter
  • 3 dl Knorr Professional Gevogeltefond
  • 8 st jonge ui 1 st kleine preistengel xeresazijn en handvol tuinbonen

Bereiding
  • Was de peterselie en mix de helft ervan in de thermomix (peterselie/water).
  • Passeer door een grove zeef.
  • Warm deze jus zonder koken lichtjes op en roer met een spatel tot de puree (chlorofyl) naar boven komt drijven. Vang deze op in een neteldoek.
  • Mix 150 g boter met de andere helft van de peterselie, de panko, een koffielepel knoflookpuree en peper en zout.
  • Rol op in een rolletje en laat opstijven in de koelkast.
  • Kook de groentjes apart.
  • Kook de gevogeltefond met knoflookpuree, een koffielepel xeresazijn en monteer met de rest van de boter.
  • Voeg al mixend een flinke lepel chlorofyl toe tot een mooie groene kleur ontstaat.
  • Kleur de kabeljauw in de olijfolie en gaar deze verder in een voorverwarmde oven.
  • Werk de kabeljauw af met een schijfje peterselieboter.

Ingrediënten

Er zijn geen ingrediënten toegevoegd aan dit recept.