Receptenlijst Afdrukbare versie

Kabeljauwrug met gemberhoning en Pineau de Charentes

Geschikt als

Bereiding

  • Fileer de kabeljauw en snij de filet in vier gelijke stukken.
  • Was prei en rucola. Dop de bonen en de erwten en blancheer ze.
  • Blancheer eveneens de prei en snijd hem in schuine schijfjes.
  • Bak de stukken kabeljauw in de pan. Fruit de rucola, de bonen en de erwten.
  • Meng de gember en de sojasaus en verwerk deze mengeling in de honing.
  •  
  • Lak de stukken kabeljauw met deze honingmengeling en kleur de prei in wat boter.
  • Kook de Pineau de Charentes en voeg de gevogeltejus erbij.
  •  
  • Leg de stukken kabelauw op de borden, schik de groenten erbij en plaats de gekarameliseerde schijfjes prei er rechtop bij.
  • Nappeer de saus errond en versier met sprietje bieslook.

 

 

 

Ingrediënten

  • 1 deel acaciahoning
  • 1 deel sojasaus
  • 1 deel gevogeltejus
  • 30 gram gember
  • 100 gram rucola
  • 100 gram bonen en erwten
  • 560 gram kabeljauw
  • 200 gram boter
  • 300 gram prei
  • 20 cl Pineau de Charentes
  • 1 bosje bieslokk