Receptenlijst Afdrukbare versie

Kastanje veloute met gerookte eendenborst

Geschikt als
Voorgerecht

Bereiding

Voor 4 personen
Bereidingstijd 25 minuten
 
Bereiding:
Was de sinaasappel, droog af, rasp de schil fijn en pers het sap uit. Pel en snipper de ui. Smelt 1 eetlepel boter in een grote pan. Bak 150 g kastanjes en de ui goudbruin. Blus met 70 cl groentebouillon en het sinaasappelsap. Voeg de room toe, breng aan de kook en zet het vuur lager. Laat 15 minuten zacht koken.
 
Hak de overige kastanjes fijn. Smelt de rest van de boter en fruit de kastanjes en de geraspte sinaasappelschil. Blus met de cognac en de rest van de groentebouillon. Laat enkele minuten inkoken.
 
Snij de gerookte eendenborst in dunne plakjes.
 
Mix de soep fijn en kruid met peper en zout.
 
Schep de kastanje velouté in kommen, werk af met de gefruite kastanjes en de gerookte eendenborst. Serveer meteen.

Ingrediënten

  • 1 sinaasappel (onbehandeld)
  • 1 ui
  • 2 el boter
  • 200 g kastanjes
  • 75 cl groentebouillon
  • 15 cl room
  • 4 cl cognac
  • 1 gerookte eendenborst