Bereiding
Bereiding· Draai kokos in de thermoblender tot het vloeibaar is.
als VG: Vul ondertussen de ballonnen met water tot de gewenste grote en verbind deze aan een rekje.
· Haal de ballonnen 3 maal door de vloeibaar kokos.
als hapje: giet de vloeibare kokos uit op een teflon mat en laat opstijven, steek uit dit vel rondjes uit mbv steekvormpje
· Kook kingcrab af in een pan met zout en peper en pluk deze.
· Mayonaise maken volgens recept, en hou deze op een vervolgens in kidde en warm plaatsen voor serveren.
· Maak de kingcrab aan met mayonaise, peper, zout, passievrucht, koriander, korianderpoeder en limoen-rasp.
· Plaats dit vervolgens in het kokosei/ op het kokosschijfje, crumbel de cashews en de mayonnaise eroverheen en werk af met bosuitjes en bloemetjes.
Bron: https://www.hanos.nl/nl/recept/kokosei-kingcrab-en-cashew; Het recept van de Kaart van The Gin Sum Club
Ingrediënten
- 0.5 kg kokosklapper
- 0.6 kg king krab
- 15 g cashewnoten
- 5 g koriander gemalen
- 30 g passievruchtenpuree
- 5 g bieslook
- 150 g verse mayonaise
- 20 g lente-uitjes, fijngesneden
- 15 g verse koriander
- afrikaantjes
- boragebloemen
- knoflookbloemen
- daslookbloem
- limoenzeste