Receptenlijst Afdrukbare versie

Krokant gefrituurde pladijsreepjes

Geschikt als
Hapje

Bereiding

Fileer de pladijs en snijd hem in reepjes.
Paneer de visreepjes, haal ze door de gekruide bloem, het losgeklopt eiwit en het broodkruim.
Zorg ervoor dat de reepjes goed bedekt zijn met het broodkruim.

Meng alle ingredienten voor de remouladesaus en zet deze koud.

Frituur de pladijsreepjes.

Plaats de saus in het midden van het bord en verdeel de pladijsreepjes errond.

Ingrediënten

  • Voor 4 personen:
  • 1 pladijs
  • 1 bloem gekruid met pezo
  • 1 losgeklopt eiwit
  • 1 broodkruim
  • Voor de remouladesaus:
  • 1 dl mayonaise
  • 1 kl kappertjes
  • 1 kl gehakte peterselie
  • 1 kl augurkjes, gehakt
  • 1 dragon
  • 1 kervel
  • 1 fijngesneden ansjovis