Receptenlijst Afdrukbare versie

Rode biet met pure chocolade

Geschikt als
Nagerecht

Bereiding

Ingrediënten
Voor de sorbet rode biet en blauwe bessen:
500 g bietensap
500 g blauwe bessen
5 blaadjes basilicum
150 g suiker
25 g glucose
15 g pro-sorbet
 
Voor de brownie
400 g boter
10 eieren
500 g bloemsuiker
Xx g bloem
400 g donkere chocolade
 
Voor de rode biet
2 rode bieten
100 g water
100 g suiker
1 steranijs
1 vanillestok
1 limoen
 
Voor de ganache
150 g kriekenbier
250 g donkere chocolade
450 g melk
40 g suiker
8 g kappa (textura)


Werkwijze
Sorbet rode biet en blauwe bessen:
Draai het rode bietensap en de bessen fijn in de blender.
Voeg de rest van de ingrediënten toe en verwarm tot alle suikers zijn opgelost.
Stort de massa in een paco beker en vries deze aan.
Draai het vervolgens op in de paco jet. Zo ontstaat er een luchtige sorbet.
Smeer deze sorbet in een canelle mat van Silcomal en vries hem aan in de shockvriezer.

Brownie :
Smelt de chocolade en boter voor de brownie au bain-marie. Roer mooi glad. Meng er dan de eieren stuk voor stuk onder. Spatel er dan pas de bloemsuiker en bloem onder. Doe het mengsel in de gewenste bakvorm en bak gedurende twintig minuten in de oven op 165°C.

Rode bieten:
Schil de rode bieten en snijd in heel erg dunne plakjes, eventueel met een mandoline. Steek er dan ronde vormpjes uit.
Zet de suiker op het vuur met het water, de steranijs en vanille. Breng aan de kook en roer tot alle suiker is opgelost. Doe er dan het sap van de limoen bij. Giet deze warme massa op de rondjes van rode biet en laat gedurende drie uur trekken.

Ganache:
Doe alle ingrediënten voor de ganache in een thermomix en verwarm al mixend tot 100°C. Stort de warme massa daarna uit in een schaal en laat afkoelen. Mix dan tot een gladde massa en doe in een spuitzak.


Plaats op het bord een stuk brownie en spuit er wat van de ganache op. Plaats er wat van de rode biet naast. Schep bovenop de rode bieten sorbet en werk af met rodebietenblaadjes en wat verkruimelde brownie.


Door Tom Vermeiren :https://ambiance.be/2018/05/19/rode-biet-met-pure-chocolade/
aangevuld met de rode bieten sorbet uit: https://www.foodxperience.com/recept/rode-biet-roos

Ingrediënten

Er zijn geen ingrediënten toegevoegd aan dit recept.