Receptenlijst Afdrukbare versie

Sabayon met aardbeien

Geschikt als
Nagerecht

Bereiding

Breng water en krsitalsuiker aan de kook tot alle suiker is opgelost.
Meng er de hibiscusthee en de kardemon onder en laat 20 minuutjes sudderen
Week de gelatineblaadjes en roer ze dor deze infusie.
Zeef met fijne zeef en voeg de andere ingredienten toe.
Klop de eierdooiers en de jus op een zacht vuur ( of in bain marie )tot de gewenste consistentie.
Verdeel de aardbeien over de potjes en overgiet met de sabayon

Zet dit even onder een hete grill, en werk dan af met citroencress

Ingrediënten

  • Voor 8 à 10 personen:
  • 80 cl Water
  • 800 gr krsitalsuiker
  • 16 gr hibiscusthee
  • 6 kardemonzaadjes
  • 5 blaadjes gelatine
  • 100 gr aardbeienpuree
  • 75 gr vlierbloesemsiroop
  • 1 flesje kriekbier
  • 50 cl citroensap
  • Sabayon:
  • 6 eierdooiers
  • 20 cl jus
  • 1 aardbeien naar wens
  • Afwerking:
  • 1 blaadjes citroencress