Receptenlijst Afdrukbare versie

Skrie en oester, knolselder en spinazie

Geschikt als
Voorgerecht

Bereiding

Skrie
Skrie dompelen in crunch aan 1 kant en bakken in olijfolie, eerst aan de bedekte kant.

Crunch van spek
Spek aanbakken in de pan, goed krokant. Afkoelen en fijnmixen met evenveel panko.

Crème van knolselder
Schil de knolselder, snij in kleine stukjes en ongeveer 20min koken in melk. Wanneer gaar, melk afgieten en fijnblenderen. Afkruiden met pezo.

Flan van spinazie
Neem de toppen van peterselie. Blancheer de spinazie en peterselie in kokend water gedurende 1-2min. Koel onmiddellijk af in ijswater. Laat alles uitlekken en mix heel fijn. Smaak af met pezo. Warm de bouillon op zodanig dat de gelatinebladen kunnen smelten. Vermeng met de groene kruidenmix en stort uit op een plaat. Laat opstijven. Duw met een ronde vorm cirkels uit.
 

Ingrediënten

  • Skrie en oester:
  • 11 stuks skrie
  • 22 stuks oester
  • Crunch van spek:
  • 200 g spekjes
  • 100 gr panko
  • Crme van knolselder:
  • 1 stuk knolselder
  • 1 l melk (volle)
  • 0 pezo
  • Flan van spinazie:
  • 600 g spinazie
  • 200 g peterselie
  • 2 dl gevogeltebouillon
  • 0 citroensap
  • 3 stuks gelatineblaadjes
  • 0 pezo