Receptenlijst Afdrukbare versie

Tartaar van gerookt lamsvlees met rozemarijn, aubergines, zure room

Geschikt als
Voorgerecht

Bereiding

BEREIDING
Bereid de rozemarijnolie. Verwarm de zonnebloemolie vacuüm met een takje rozemarijn op 70 °C gedurende 2 uur.
Bereid de amarant in gezouten water, droog  gedurende 2 uur op 90 °C in de oven. Pof de amarant in druivenpitolie op 200 °C.
Snijd de aubergines in tweeën en grill ze op een heet vuur op de barbecue. Mix met zwarte look en zout. Leg opzij in een spuitzak.
Snijd de lamsfilet in heel kleine blokjes, kruid met de rozemarijnazijn, rozemarijnolie en zout. Rook 5 minuten met rozemarijn.
Breng de zure room op smaak, leg opzij in een spuitzak.
Bron: Metro Chefmagazine.be; STÉPHANE DIFFELS • L'AIR DE RIEN

Ingrediënten

  • g lamsfilet
  • 1 st aubergine
  • rozemarijn
  • 200 ml druivenpitolie
  • 100 g amarant
  • 100 g Zure room
  • 2 teentjes zwarte knoflook
  • peper en zout