Receptenlijst Afdrukbare versie

Tempura van Zeeuwse mosselen

Geschikt als
Hapje

Bereiding

Maak een lekker dipsausje. Meng onder de mayonnaise de zongedroogde tomaatjes, de bieslook, de sjalotjes , de ketchup en de granny smith.
Gaar de mosselen, bij voorkeur in de stoomoven, 3 min. aan 70°
Meng tempurabloem en aardappelbloem, spatel er het eiwit onder en voeg crushed ice toe.
Haal de mosselen uit de schelp, dip ze in het mengsel en frituur op 180°, tot ze goudbruin zijn.
Presenteer naar wens, versier met geraniumbloempjes.

Ingrediënten

  • Voor 4 personen:
  • 8 zeeuwse mosselen
  • 2 el tempurabloem
  • 2 el aardappelbloem
  • 1 eiwit
  • 2 el crushed ice
  • 1 geraniumbloempjes
  • Voor de dipsaus:
  • 4 el mayonaise
  • 8 kwartjes zongedroogde tomaatjes
  • 1 el bieslook
  • 1 sjalotjes, fijngesneden
  • 1 granny smith-appel, fijngesneden
  • 1 kl ketchup