Receptenlijst Afdrukbare versie

Zeeuwse oesters met Sprankelde komkomer gin

Geschikt als
Hapje

Bereiding

oester dressing:

meng de fijngesneden granny schmidt en en sjalot met de appelazijn en kruid bij met vers gemalen zwarte peper en een snuifje zout.

oesters:

open de oesters en schik op bord. Serveer de dressing erbij

bron: eindejaarsfolder 2016 Delhaize

sprankelende komkommer gin:

meng alle ingrediënten - uitgezonderd het spuitwater- in een shaker met ijsblokjes. Gebuik een cocktailzeefje en verdeel het mengsel over de glazen. voeg het spuitwater toe aan ieder glas. werk af met een schijfje yuzu
bron: presentatie Ali-import (www.ali-import.com)

Ingrediënten

  • zeeuwse oesters:
  • 8 st oesters zeeuwse creuse
  • oester dressing:
  • 1 st granny smith-appel, fijngesneden
  • 1 st sjalot fijngesneden
  • 50 ml appelazijn
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • Srankeldende komkommer gin:
  • 60 ml yuzusap
  • 150 ml yuzusiroop
  • 100 ml gin
  • 210 ml komkommersap vers
  • 210 ml spuitwater
  • 4 sneetjes yuzu, citrusvrucht
  • ijsblokjes